Facebook or Sex?




Suratan atau kebetulan? Aku ada facebook jugak, tapi bukan untuk sex, but for connect with others people. Ceh,,,

Affan Aizat



Siapa Affan Aizat? Mesti korang semua tak kenal dengan mamat ni. Dia ni tak famous di Tv mahupun di radio, tapi mamat ni tengah famous di Youtube. Suara dan skill bermain alat musik pun memang hebat.
Mempunyai impian untuk menjadi Penulis Lagu yang terkenal satu hari nanti.

Im not a good singer. My dream is to be a songwriter. I hope someday when the times come i could release my own composed song here and sell it.

Dibawah ni aku ada upload kn antaranya video yang dia upload. So, just nk kongsikan je. Enjoy!
video
video
Jadi, kalau korang nak layan video yang lain. Check la. Sila klik kat sini

Jangan Buat Muka Comel Kat Sini



video
Geng, video ini mungkin dah lama, tapi aku saja nak kongsikan. Tq to my special friend because this video. Enjoy la beb!

Despatch Boy Part 1



Kringgg!! Jam menunjukkan jam 6 pagi. Peh ngantuk gila rasa. Macam kejap je dah subuh. Malas gila nak pergi kerja hari ini. Tapi tak boleh, hidup bujang, nanti nak makan apa pulak aku kat KL ni.
Eh, lupa plak, nama aku Rian. Budak perantauan. Baru je habis belajar dan sekarang ni aku saja nak ambil pengalaman kerja ditempat orang. Selalunya duduk dengan mak dan ayah kat Johor sana. Bila dah duduk sorang-sorang ni, mencabar jugak rasa. Lambat dah aku ni, program suai kenal dah habis, aku kena siap-siap ni, subuh pun tak lagi, pukul 8 dah masuk kerja. Aku pergi mandi dulu. ...
        Hai abang, Mia pergi sekolah dulu ye. Hehe. Bai.
        ok, hee, Bai Mia!..
Mia, anak jiran aku. Agak manja budak ni, baru sekolah darjah 2 tapi bila bercakap agak petah. Disebabkan abang dan kakaknya duduk asrama, aku la tempat dia bermain. Mak ayah dia pun ramah dengan aku. Dialah tempat aku nak lepas rindu dengan adik-adik aku kat kampung. Mane pulak kunci moto aku ni. Vrooomm!! Cewah motor wave aku berbunyi. Hehe. Panaskan enjin jap. Jam dah pukul 7 ni, gerak awal boleh sarapan jap. Bai rumah!
Traffic jam plak. Hesh!. KL ni kalau tak sesak 1 hari tak boleh agaknya. Nasib baik moto aku ni boleh selit-selit, kalau tak memang kena marah dengan boss je la datang lewat.
"jika kau bercinta lagi, cinta la sesungguhnya...." (menyanyi sambil naik moto)
Sedang asyik menyanyi aku tak perasan pun ada 2 orang awek dalam kereta tengah khusyuk ketawa tengok aku. Hahahaha. Siot! Malu sey. Ah peduli la, buat-buat tak kenal sudah. Hahaha.

-sampai di ofis-
Baru 7.20 pagi ni, sempat lagi pergi sarap. Awal pulak aku sampai. Singgah mamak kat depan selekoh tu la. Pekena teh tarik panas dengan nasi lemak, masyuk jugak. Slurrpp!..
"mamak! teh tarik 1, nasi lemak special 1! makan!"
"ok siap macha"
Cibai punya mamak panggil aku macha. Hahaha. Hurmmm(sambil tengok keliling), bestnya ada awek, makan pun berteman. Tak la sunyi sangat macam aku ni. Kadang-kadang rasa nak jugak ada teman istimewa, tapi tula, tak ada jodoh lagi. Tak berkenan la kat mata aku ni. Apa pun makan dulu la, lapor bangat ni...Hee. Jemput semua.

Like a Radio



Hari ini baru dapat menaip, sebabnya aku masih tak dapat tidur lagi. Tak tahulah kenapa. Padahal tadi malam baru saja habis tournament futsal. Dan untuk kesian kali tetap kalah. Hahaha. Memang tak ada rezeki agaknya kot. tak power cakap aje la. puih! minggu depan cuti sem dah mula, tapi masa-masa ni la lecturer mula nak bagi kerja berlambak. Macam siot je tak bagi cuti dengan tenang. dah la kena submit before cuti. ceh! nak tak nk kena buat jugak la.

        Dua minggu lepas, aku baru je beli laptop baru. Model Asus A43S. Lama aku duduk kat dalam kedai tu, keluar masuk, belek sana, belek sini. Dan akhirnya laptop ni yang jadi pilihan. Seperti mana yang aku tahu, ASUS memang dipercayai akan ketahanannya. Spesifikasi laptop ni pun bagi aku memang ok. Tapi yang penting ada graphic card. That the important thing I buy this laptop plus based on my budget. Hehehe. Tambahan lagi aku seorang kaki game yang tegar. Huhuhu. Jadi, game pertama yang aku install dalam laptop baru ni ialah PES 2012. Peh! Smooth gila masa main. Memang puas hati. Siap setting high tu. So, pembelian aku memang berbaloi aku rasa. Harga pun tidak berapa mahal. Eh? Dah cuba main game PES 2012? Best kn? Have a lot of improvement from previous edition, PES 2011. Dari segi cara permainan, passing, pertahanan dan menyerang. Kalau belum cuba, pergi la ke kedai game terdekat atau download je dari internet. Best game ever for me. 
Hurm, aku stop kat sini dulu. see ya!

Triad - Ratu Dihatiku



pernah aku mencintai wanita
tapi tak seperti saat ku mencintaimu
pernah aku merindukan wanita
tapi tak seperti saat ku merindukanmu
kamulah ratu di dalam hatiku
ku cinta kamu sampai mati
takkan pernah ada wanita yang bisa
menggantikan kamu di hatiku  menjadi ratu di hatiku
pernah aku menikmati wanita
tapi tak seperti saat ku menikmatimu
pernah aku menangisi wanita
tapi tak seperti saat ku menangisimu
kamulah ratu di dalam hatiku
ku cinta kamu sampai mati
takkan pernah ada wanita yang bisa
menggantikan kamu di hatiku  menjadi ratu di hatiku
kamulah ratu di dalam hatiku
ku cinta kamu sampai mati
takkan pernah ada wanita yang bisa
menggantikan kamu di hatiku
menjadi ratu di hatiku
menjadi ratu di hatiku
menjadi ratu di hatiku
menjadi ratu di hatiku

song by: TRIAD

Bajet 2012 - Malaysia




Jumlah bajet 2012 – RM232.8 bilion.
Perbelanjaan Operasi – RM181.6 bilion.
Perbelanjaan Pembangunan – RM51.2 bilion.

    * Tahun lalu, perkembangan pelaburan langsung asing (FDI) Malaysia adalah paling kukuh di Asia bagi enam bulan pertama tahun ini dan mencecah RM21.2 bilion.
    * Kerajaan jangka pertumbuhan ekonomi terus mantap – antara 5 dan 5.5 peratus tahun ini. Pertumbuhan bagi 2012 dijangkakan antara 5 dan 6 peratus, meskipun ekonomi global diramalkan perlahan.
    * Defisit bajet buat kali ke-15 akan diturunkan kepada 4.7 peratus daripada GDP 2012.
    * Ini lebih kecil daripada 5.4% bagi 2011. Defisit berjaya dikurangkan daripada 7.4 peratus pada 2009 kepada 5.6 peratus pada 2010.
    * Peruntukan rancakkan pembangunan - Kerajaan memperuntukan RM978 juta untuk merancakkkan pembangunan untuk lima projek, iaitu lebuh raya JB-Nusa Jaya, muzium warisan Taiping, projek agropolitan Besut, projek tandan sawit Lahad Datu dan bekalan air Samalaju.
    * Kereta hibrid - Pengecualian sepenuhnya duti import dan duti eksais bagi mengimport kereta hibrid serta elektrik akan dilanjutkan sehingga 2013.
    * RM1 bilion untuk sekolah - Kerajaan akan wujudkan RM1 bilion untuk penambahbaikan sekolah.
    * RM500 juta diberikan pada sekolah kebangsaan. - Manakala RM100 juta diperuntukkan masing-masing kepada sekolah jenis kebangsaan (Cina), sekolah jenis kebangsaan (Tamil), sekolah mubaligh, sekolah agama bantuan kerajaan dan Maktab Rendah Sains Mara.
    * Felda - Peneroka Felda akan terima “durian runtuh”. Jumlahnya akan diumumkan sebelum Felda GVH disenarai di Bursa Malaysia sebelum pertengahan 2012.
    * Penyenaraian dilakukan dalam dalam usaha mengumpul dana menjadikan Felda syarikat konglomerat global.
    * RM400 juta diperuntuk untuk naik taraf infrastuktur bekalan air di kawasan Felda terpilih.
    * Yuran sekolah - Kerajaan memansuhkan yuran pendidikan rendah dan menengah di semua sekolah kerajaan.
    * Ini termasuk pemansuhan bayaran bagi kegiatan ko-kurikulum, insurans takaful dan sebagainya. Semua ini bermula penggal sekolah tahun depan.
    * Pencen - 600,000 pesara kerajaan akan menikmati kenaikan pencen tahunan sebanyak 2 peratus.
    * Kakitangan awam - Kerajaan akan wujud lebih banyak mata gaji. Ini bermakna, penjawat awam akan mendapat gaji maksimun lebih tinggi, sehingga kepada 37.7 peratus.
    * Kakitangan awam akan mendapat kenaikan gaji antara RM80 hingga RM320.
    * Umur wajib bersara dinaikkan daripada 58 kepada 60 tahun.
    * Polis - RM200 juta peruntukan khas akan diberikan untuk perbelanjaan pembangunan polis, meliputi projek perumahan anggota, penambahbaikan balai dan pusat latihan.
    * Keluarga tentera - RM3,000 akan diberi secara one off kepada angggota keluarga, duda dan balu anggota berjumlah 62,000 orang.
    * Subsidi - Beras – Bagi setiap kilogram beras super tempatan, harga asal RM2.40, rakyat hanya bayar RM1.80. Subsidi kerajaan 60 sen.
    * Gula – bagi setiap kilogram gula, harga asal RM2.50, rakyat hanya bayar RM2.30. Subsidi kerajaan berjumlah 20 sen.